Blauwdruk voor de Europese graad: Slotseminar van het FOCI-project

19apr13:0015:00Blauwdruk voor de Europese graad: Slotseminar van het FOCI-project

Details evenement

Op 27 maart heeft de Europese Commissie een belangrijke stap voorwaarts gezet met de bekendmaking van een uitgebreide blauwdruk voor de Europese graad. Deze blauwdruk beschrijft het kader en de richtlijnen voor de implementatie van een Europese graad en vormt een cruciaal moment voor Europese instellingen voor hoger onderwijs en studenten.

Het afgelopen jaar heeft het FOCI-project, een dynamisch samenwerkingsverband tussen YUFE, ECIU en EPICUR Alliances, hard gewerkt om dit baanbrekende concept te testen en te beoordelen. Nu het project bijna is afgerond, nodigen we je van harte uit voor het laatste webinar. Tijdens dit evenement duiken we in de fijne kneepjes van de blauwdruk voor Europese graden en presenteren we de belangrijkste bevindingen en resultaten van het FOCI-project.

???? Lees het analyserapport over de procedurele, organisatorische en juridische aspecten van het toekennen van het Europese diploma label.

Dit webinar biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in het concept van een Europese graad en de implicaties ervan voor de toekomst van het hoger onderwijs in Europa. We moedigen alle belanghebbenden, waaronder docenten, beleidsmakers en studenten, aan om zich te registreren en deel te nemen aan deze belangrijke discussie.

Ontdek het concept van een Europese graad en geef samen met ons vorm aan de toekomst van het hoger onderwijs. Verzeker je van een plek door je nu te registreren!

Aanmeldknop

 

 

 

Programma:

  • 13:00 – 13:10: Welcome and Introduction by Aleksandar Šušnjar (FOCI project coordinator)
  • 13:10 – 13:30: Policy Context of the European Degree Initiative: Blueprint on a European Degree by Yann-Maël Bideau (European Commission)
  • 13:30 – 13:45: FOCI Legal Analysis and Administrative Considerations by Susanne Sivonen (Maastricht University, ITEM Institute)
  • 13:45 – 14:00: FOCI Evaluation Methodology and European Degree Criteria by Mario Calabrese (University of Strasbourg)
  • 14:00 – 14:15: FOCI Final Recommendations and European Degree Policy Framework by Vytaute Juska & Reda Nausedaite (Kaunas University of Technology) (tbc)
  • 14:15 – 14:45: Round Table Discussion: Next Steps for the European Degree Initiative with European Commission / FOCI project / EDLab project / (tbc)
  • 14:45 – 15:00: Final Remarks and Recap

 

Overige (Engelstalig) gepubliceerde FOCI-rapportages

Tijd

(Vrijdag) 13:00 - 15:00