Over ons

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) is een interdisciplinair instituut dat door middel van onderzoek, advies, kennisuitwisseling en trainingsactiviteiten expertise verzorgt over grensoverschrijdende mobiliteit en samenwerking. ITEM wil de vertaalslag maken van de wetenschappelijke wereld naar de praktijk. Dit werk wordt verricht rond de kernwaarden kennis, verbinden, en samenwerken. Samen vormen deze het DNA van ITEM. Het doel van ITEM is de problemen rond de grensregio’s aanpakken en echte impact genereren in de maatschappij, samen met onze partners.

Kernteam

Doorzoek, raadpleeg en download publicaties, lezingen, activiteiten, persmateriaal en datasets met betrekking tot ITEM-onderzoek en onderzoekers, geregistreerd in het onderzoeksinformatiesysteem Pure van de Universiteit Maastricht.

Prof. Dr. Anouk Bollen-Vandenboorn

Directeur ITEM en Hoogleraar Grensoverschrijdend Fiscaal Pensioenrecht

Pim Mertens LL.M. MSc.

Wetenschappelijk Coördinator en Researcher

Martin Unfried MA.

Senior Researcher

Anja van Bogaert MBA

Coördinator Bedrijfsvoering

Jacqueline de Groot MSc.

Strategisch Adviseur

Dr. Math Noortmann

Senior Researcher Internationaal en Europees Recht

Esther Ronda-Gruisen

Communicatie Adviseur

Claudia Graat

Management/Office-assistent

Inez Kramer

Management/Office-assistent

Noah Custers

Student assistent

Melissa Dols

Student assistent

Partnerlijst

ITEM is opgericht in samenwerking met:

Werken bij

Het diverse team van ITEM kenmerkt zich in de academische wereld door met een vaste kern van mensen, binnen een informele sfeer, alledaagse obstakels te bevragen. Heeft u interesse in werken bij ITEM, om samen met ons grensoverschrijdende problemen aan te pakken en een echte impact te hebben op de samenleving? Bekijk dan hieronder welke vacatures er op dit moment zijn.