Maasdal seminar

10nov13:0017:00Maasdal seminar

Maasdal seminar 2023

Details evenement

We zijn trots u op de locatie van de ‘de historische raadzaal’ (Stadhuis Maastricht) te mogen uitnodigen voor een nieuw Maasdalseminar op vrijdag 10 november 2023 vanaf 13.00 uur. 

Vier vooraanstaande sprekers en dagvoorzitter uit de pensioenwereld nemen u op deze dag mee in de spanningen tussen enerzijds de wettelijk verankerde open norm ‘keuzebegeleiding’ en de zorgplicht van de pensioensector. Vragen zoals in hoeverre verplicht de ‘zorgplicht’ tot meer ‘activiteit’ van de pensioenuitvoerder dan enkel informeren en het geven van inzicht conform de oude Pensioenwet? Wat omvatten de begrippen ‘informatie’ en ‘advies’ nu eigenlijk? Welke juridische overwegingen spelen hierbij een rol? Hoe dient een pensioenfonds daarbinnen positie te kiezen? Zorgen meer keuzes nu juist wel of niet voor keuzestress? Heb je er als pensioenfonds baat bij om een deelnemersonderzoek te verrichten? Hoe landen boodschappen bij de deelnemer en zijn ze relevant genoeg voor die deelnemer? Deze spanningen zijn terug te voeren op de vraag: wat is vereist en wat is nodig?

Deze vragen en discussiepunten willen we met u en de sprekers belichten tijdens deze editie van het Maasdalseminar. Het definitieve programma volgt op korte termijn. Zet alvast deze nieuwe datum van 10 november a.s. in uw agenda en meld u al aan.

Tijd

(Vrijdag) 13:00 - 17:00

Locatie

Stadhuis Maastricht