Pensioenexpertisesessie (online)

03jul10:0011:40Pensioenexpertisesessie (online)

Details evenement

Het expertisecentrum ITEM organiseert, in samenwerking met Montae & Partners, op maandag 3 juli de tweede editie van een (digitale) pensioenexpertisesessie webinarreeks. Het onderwerp van het eerste webinar is:

‘De Wet Toekomst Pensioenen en V&A’s: nadere duiding voor de (fiscale) praktijk?’
Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met de Wet Toekomst Pensioenen (WTP), zal deze per 1 juli a.s. in werking treden. Gelijktijdig zullen ook de relevante V&A’s door de Belastingdienst worden gepubliceerd. Als een directe follow-up gaan we in dit webinar nader in op deze V&A’s en de betekenis voor de fiscale praktijk. Een breed scala aan fiscale vragen zal worden besproken: bv. vanaf welk moment mogen fiscale wijzigingen ten gunste van de werknemer als gevolg van de invoering van de WTP worden toegepast? In hoeverre is inhaal van pensioen mogelijk onder de WTP? Is een gedeeltelijke overgang van de pensioenregeling naar WTP fiscaal mogelijk? Ook overgangsrechtelijke kwesties zullen nader worden besproken.

Voorts geven we een inkijk in hoe werkgevers in de praktijk omgaan met de WTP, bijvoorbeeld de keuzes die werkgevers maken en de effecten daarvan op pensioenopbouw en kosten.

De sessie start om 10.00 uur en de bijeenkomst duurt circa 100 minuten. De voertaal is Nederlands. Uiteraard bestaat voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van inzichten.

Onderwerpen en sprekers:

ma 3 juli 2023 | 10.00 – 11.40 uur | Online via Teams
​​​​​​​

  • ‘Wet Toekomst Pensioenen: V&A’s nader toegelicht’
    Dr. Erik Schouten CPC (pensioenspecialist bij Belastingdienst Grote Ondernemingen, lid van het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen en lid van het Expertisecentrum Pensioenfondsen van de Belastingdienst. Daarnaast is hij verbonden aan het Expertisecentrum Pensioenrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam). Erik spreekt op persoonlijke titel.
  • ‘De WTP in de praktijk: Een praktische inkijk hoe werkgevers omgaan met de WTP’
    Ton Winkels (Partner – Consultant – Montae & Partners)

​​​​​​​Inschrijven
Gelieve u vóór 30 juni a.s. aan te melden via onderstaande link. De kosten zijn € 75,- per persoon. U kunt bij de aanmelding kiezen voor PE: SPOP/CPL, AG, NOB en/of bewijs van deelname.

ITEM en Montae kijken ernaar uit u online te mogen verwelkomen.

Tijd

(Maandag) 10:00 - 11:40